BIZNIS

Grad Bihać podržao šest biznis planova

Potpisani ugovori sa aplikantima

Fena

12.1.2017

Na javni poziv za dodjelu poticajnih sredstava putem projekta "Pokreni svoj posao u Bihaću" javilo se devet aplikanata sa različtim poslovnim idejama, a nakon pregleda dokumentacije i održane radionice o temi "Poslovno planiranje i izrada biznis plana", komisija je odabrala šest biznis planova koja će biti podržani poticajnim sredstvima, dok ostala tri aplikanta zbog nepotpune dokumentacije nisu razmatrana.

Gradska uprava Bihaća krajem septembra 2016. godine objavila je javni poziv s ciljem podrške sufinansiranju malog i srednjeg poduzetništva.

U Gradskoj upravi su danas potpisani ugovori sa šest aplikanta kojima su odobrena sredstva za poticaj za biznis ideje.

Šef Odsjeka za upravljanje lokalnim razvojem Nijaz Lipovača i stručni savjetnik za pravne poslove Sakib Alijagić istakli su da je intencija gradonačelnika i Gradske uprave bila da kroz ovaj projekt pruže šansu mladim i nezaposlenim sugrađanima da pokrenu vlastite biznis planove i zaposle se u svome gradu.

- Ovo je dobar projekt koji je i prethodnih godina polučio dobre rezultate i naša je namjera da pomognemo svim mladima i onima koji žele pokrenuti privatni posao da kvalitetno naprave biznis planove . Također, želja nam je da u narednim godinama za ovaj projekt osiguramo više sredstava i na taj način podržimo više biznis projekata naših sugrađana - kazao je Lipovača.

Ugovor su danas potpisali Emir Delić (mini peletara - 5.000 KM poticajnih sredstava), Anel  Okanović (uzgoj malina - 4.500 KM), Edin Hukić (pčelarstvo - 4.000 KM), Ines Midžić (fast food -3.500 KM), Fatima Velić (izrada vjenčanica i ukrasa za vjenčanja -3.000 KM) i Ismeta Kolaković ( pčelarstvo -2.500 KM poticajnih sredstava), saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.