LIFESTYLE

George Lucas otvara muzej u Los Angelesu

Poznati režiser

(Fena)

12.1.2017

Tvorac 'Ratova zvijezda' George Lucas odlučio je u Los Angelesu izgraditi Muzej narativne umjetnosti koji će stajati oko milijardu dolara, objavljeno je na internetskoj stranici muzeja koji će biti smješten u Izložbenom parku.

U muzeju će biti izložena režiserova kolekcija umjetnina, zbirka crteža, ilustracija i digitalnih radova te predmeti sa snimanja njegovih filmova, osobito onih iz SF-sage o ratovima zvijezda, a predstavit će se i historija i evolucija vizualnih efekata. Projekt će gotovo u cijelosti finansirati sam Lucas.

Vjerujem u viziju Lucasova muzeja jer smo zajedno prošli cijeli projekt, kazao je gradonačelnik Los Angelesa Eric Garcetti, dodavši kako smatra da je LA idealno mjesto za takav prostor.

Garcetti je zadovoljan i zbog toga što će se zahvaljujući muzeju otvoriti hiljade radnih mjesta te zato što će privlačiti brojne turiste koji će ondje doći vidjeti originalan kostim Dartha Vadera, izložen uz djela velikana likovne umjetnosti poput Normana Rockwella, Edgara Degasa ili Pierrea-Augustea Renoira, prenosi Hina. 

Izgradnja muzeja prvobitno je planirana u Chicagu, no od plana se odustalo zbog zakonskih problema sa zakladom koja upravlja zemljom i koja se protivila Lucasovu projektu.

Mjesto na kojemu će se graditi muzej, Izložbeni park smješten je u blizini Univerziteta South California gdje je Lucas studirao filmsku umjetnost.