CRNA HRONIKA

Banja Luka: Brutalno pretukli mladića i oteli mu 30 maraka

Razbojnici uhapšeni

O. Ma.

12.1.2017

Mirko Vrbanjac (28) iz Kneževa i Alen Đuzel (29) iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su brutalno pretukli Nebojšu K. (37) iz Modriče kome su oteli 30 maraka.

Napad se dogodio jučer oko 1.55 časova kod Ferhat pašine džamije u strogom centru Banjaluke. Nebojša K. je u napadu zadobio višestruke povrede glave i tijela zbog čega je zadržan na liječenju u šok sobi Univerzitetskog kliničkog centra RS.

U CJB Banjaluka navode da je napad okvalifikovan kao razbojništvo.

- Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da su Vrbanjac i Đuzel nanijeli povrede 37-godišnjaku iz Modriče, kome su iz džepa ukrali novac - rekla je portparol CJB Banjaluka Marija Markanović.

U policiji navode da napadači nisu poznavali žrtvu, ali su neposredno prije napada bili u istoj kafani. Kada je Nebojša K. krenuo prema izlazu, osumnjičeni su to primjetili i krenuli su za njim, a potom su ga presreli na ulici i brutalno ga pretukli.

razbojnici-1

Zahvaljujući brzoj reakciji policiji Vrbanjac i Đuzel su nedugo nakon napada identifikovani i uhapšeni i danas će biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništva.