BIZNIS

MS&WOOD novu kolekciju "Elle" predstavlja na sajmu namještaja u Kelnu

Kolekciju dizajnirala sarajevska dizajnerica Nataša Perković

Fena

12.1.2017

Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD ("Majstori i Drvo") predstavit će se na ovogodišnjem prestižnom Međunarodnom sajmu namještaja u Kelnu na vlastitom štandu sa  novom kolekcijom "Elle", proizvedenom u Fojnici.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha postignutog na ovom sajmu sa svojom Primum collection 2016 i osvojenim nagradama za dizajn i kvalitet, koje su otvorile vrata ovom vrhunskom namještaju u galerijama širom svijeta, MS&WOOD će i sa novom "Elle" kolekcijom nastojati postići isti uspjeh.

- Nakon internacionalnog uspjeha postignutog prošle godine na sajmu u Kelnu, zatim Triennala umjetnosti i dizajna u Milanu, te uspjeha na sajmu u Parizu, odabrali smo podijum Međunarodnog sajama u Kelnu kako bi predstavili našu najnoviju kolekciju namještaja Elle, za koju kažu da je ‘sofisticirana ljepota’ - izjavio je Muhamed Pilav, direktor kompanije MS&WOOD.

"Elle" je proizvedena najmodernijim tehnologijama obrade drveta na 5-osnim CNC mašinama, u kombinaciji sa tehnikama klasičnog stolarstva i ručne obrade u završnici.

- Nadamo se visokim ocjenama za kvalitet i dizajn, novim ugovorima i još većem svjetskom uspjehu. Sajam u Kelnu je idealno mjesto za takvo što. Jedan dio našeg tima već je u Kelnu, a i mi ćemo im se uskoro pridružiti, odakle ćemo izvještavati o reakcijama na našu novu kolekciju - dodao je Pilav.

Kolekciju "Elle" dizajnirala je sarajevska dizajnerica Nataša Perković, jedna od najistaknutijih dizajnerica mlađe generacije.  

Više puta nagrađivani namještaj koji se proizvodi u Fojnici prošle godine je privukao pažnju svjetskih arhitekata, dizajnera enterijera i vlasnika salona luksuznog namještaja.

Namještaj vrhunskog kvaliteta MS&WOOD pod etiketom "create in B&H" već je sastavni dio ponude salona namještaja u New Yorku, Parizu, Južnoj Koreji, Maroku...

MS&WOOD zapošljava 300 radnika, godišnje proizvodi 500.000 stolica i 100.000 komada stolova, koje izvozi u 40 zemalja svijeta.

Plan je da do 2020. godine ova kompanija dostigne proizvodnju od jedan milon komada namještaja godišnje, saopćeno je iz Uprave MCM-a.