LIFESTYLE

Osam rečenica koje ne smijete reći prijateljici koju je ostavio partner

Budite joj podrška

Redakcija

12.1.2017

Svaka veza nakon nekog vremena dođe pred raskršće. Kada vašu prijateljicu ostavi partner sve što vi želite je popraviti njeno raspoloženje i razvedriti ju. No, to nikako nemojte izreći na ovih osam načina.

1. On je gad/glupan/budala

U ovome slučaju uvrede nisu dobra ideja, ma koliko istinite bile. Naime, koliko god bolan prekid bio, vaša prijateljica ne može odmah početi razmišljati o bivšem dečku na ovako drugačiji način.

S vremenom će početi osjećati ljutnju, ali za sada će samo biti povrijeđena jer taj "gad" više nije njen.

2. Ionako si predobra za njega

Ova klišej rečenica napisana je u scenariju svakog romantičnog filma. Umjesto da joj to izgovorite, budite specifični i tačno navedite razloge zbog kojih je vaša prijateljica fenomenalna osoba.

3. Naći ćeš nekog drugog

Naravno da će pronaći nekog drugog, ali ona odmah nakon prekida ne želi nekog drugog. Povrijeđena je i tek se treba prilagoditi na to da je ponovno solo, a razmišljanje o spojevima i muškarcima samo joj izaziva stres, piše portal Zadovoljna.

4. Jeste li uopće bili toliko bliski?

Ovo nikako nemojte reći na glas. Ne znate baš sve detalje njihove veze, a ovim pitanjem samo ćete je potaknuti da brani vezu i da se mora prisjećati nekih sretnijih trenutaka. To će je zatim još više rastužiti.

5. Misli na to koliko ćeš slobodnog vremena imati

Iako ovisi o vezi, velika je vjerovatnost da će vaša prijateljica prvu sedmicu nakon prekida provesti plakajući, što je u redu. Nemojte joj predlagati nove hobije, distrakcije joj ne trebaju. Samo budite uz nju i pružite joj podršku.

6. Nije ni bio zgodan

Još jedna rečenica koju ne smijete izgovoriti na glas. Ovo mišljenje zadržite za sebe, jer on je vašoj prijateljici bio zgodan i privlačan. To je jedan od razloga zašto joj se svidio. Tako da, držite se one – o ukusima se ne raspravlja.

7. Trebaš mu se osvetiti

Niko ne voli da im je prijateljica tužna, stoga je vaša želja za povredom njenog bivšeg partnera sasvim prirodna reakcija. Međutim, nema smisla to joj govoriti. Ako mu se i osveti, na kraju će ona ispasti loše, a vi ćete biti ta prijateljica koja ju je nagovorila na ovu groznu ideju.

8. Njegov gubitak

Vaša tvrdnja je tačna, ali isto tako ona sad razmišlja o njemu kao o svom gubitku. Kroz njenu glavu prolaze zajednički trenutci, kako ju je nasmijavao, pružao joj svakodnevnu podršku.

Iako imate najbolje namjere, ovim isticanjem gubitka samo ćete prijateljicu podsjetiti da je on bio svjestan tog gubitka i svejedno je odlučio okončati vezu.