VIJESTI

Borenovićev poklon Inzku: Ovo su zločini nad Srbima u NDH, sjetite se šta Vam je posao u BiH

Predsjednik PDP poklonio knjigu i tekst Dejtonskog sporazuma Visokom predstavniku

E. Ma.

11.1.2017

Predsjednik PDP Branislav Borenović, povodom izjave koju je dao Valentin Inzko u povodu proslave dana RS koju je uporedio sa osnivanjem Nezavisne države Hrvatske u Drugom svjetskom ratu, poslao je danas Visokom predstavniku knjigu "Zločini nad Srbima u Nezavisnoj državi Hrvatskoj" i tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma.

- Kao Srbin ne mogu da ostanem ravnodušan na Vašu izjavu. Kao pravoslavni hrišćanin, u vrijeme praznovanja rođenja Gospoda našeg Isusa Hrista, tu nesmotrenost pokušat ću da objasnim Vašom neupućenošću - naveo je Borenović.

Kako bi Inzku, kaže lider PDP, neke stvari bile jasnije, poslao mu je knjigu "Zločini nad Srbima u Nezavisnoj državi Hrvatskoj“.

posveta

Posveta za Inzka u knjizi "Zločini nad Srbima u Nezavisnoj državi Hrvatskoj“

- Također, šaljem Vam i tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma, za koji sam siguran da ga imate, ali nije zgoreg da se podsjetite – taj sporazum je predvidio postojanje i ulogu Visokog predstavnika u BiH, zbog kojeg Vi danas jeste ovdje, ali i učvrstio poziciju RS. Očekujem da se čitanjem, i knjige i sporazuma, bolje upoznate šta stoji iza dva dijametralno suprotna pojma koja tako olako koristite. I dalje očekujem Vaše izvinjenje svim Srbima i stanovnicima RS – istakao je Borenović u posveti za knjigu koju je poklonio Inzku.