VIJESTI

Prije godinu dana u Sarajevu izmjereno +15, a danas -9°C

Drastična razlika u temperaturi

M. M.

11.1.2017

Na današnji dan, 11. januara prošle godine u Sarajevu izmjereno je 15 stepeni Celzijusa, a danas u otprilike istom djelu dana čak 24 stepena manje.

BiH, ali i cijelu Evropu su početkom 2017. godine pogodile velike hladnoće, temperatura je nekoliko sedmica u dubokom minusu, a nakon snijega koji je okovao veći dio regije, hidrometeorološki zavodi najavljuju i ledenu kišu.

Danas se u glavnom gradu temperatura kretala od -18 do -9 stepeni, dok je u istom periodu prošle godine najniža izmjerena temperatura iznosila 3, a najviša 15 °C.

Inače, sutra ujutro očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku dana sunčanije, uz postepeno naoblačenje sa zapada prema kraju dana i u večernjim satima. U večernjim satima snijeg se očekuje na zapadu Bosne, a u Hercegovini kiša i susnježica. Vjetar, slab do umjeren, uglavnom južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od -15 do -8, na jugu od -6 do -1, a dnevne od -2 do 3, na jugu od 2 do 7 °C. 

U Sarajevu jutro umjereno do pretežno oblačno, a u ostatku dana sunčanije. Jutarnja temperatura oko -12, a dnevna oko 0 °C.