NOGOMET

Izvršena prozivka u FK Sarajevo: Sutra bordo tim hvata zalet za Evropu (VIDEO)

Treneru Mehmedu Janjošu na raspolaganju i tri polaznika klupske akademije

A. SOKOLOVIĆ

11.1.2017

Prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo od danas su ponovo na okupu. Radnim sastankom u popodnevnim satima zvanično su počele pripreme za proljetni dio takmičarske sezone 2016/17.

Prvi trening fudbaleri Sarajeva odraditi će u četvrtak, 12. januara, na pomoćnom terenu Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović-Hase”, sa početkom u 14 sati.

Istog dana započet će ljekarski pregledi i pojedinačna testiranja igrača prvog tima.

Treneru Mehmedu Janjošu na raspolaganje su se skoro svi igrači, izuzev 23-godišnjeg Nermina Crnkića koji ima problema s letom.

Ekipi su priključena i trojica polaznika klupske akademije.

sarajevo

Janjoš i Ihtijarević: Ugovorene prijateljske utakmice

- U Sarajevu ćemo trenirati do 21. januara kada odlazimo na osmodnevne pripreme u Čitluk. U tom periodu će biti odigrane dvije prijateljske utakmice, a protivnici će nam biti Brotnjo i Velež. Nakon toga je planirano da idemo u Antaliju na drugi dio priprema. Polazak je zakazan za srijedu, 1. februara, a ostat ćemo do 13. februara. I u Turskoj ćemo odigrati nekoliko prijateljskih utakmica, a za sada su dogovorene tri utakmice protiv Lokomotiv Tashkenta (6. februar), Silkeborga (9. februar) i Illichevets Mariupola (12. februar).  Generalna provjera pred početak drugog dijela sezone zakazana je za 19. februar, a protivnik još nije poznat – kazao je za Avaz.ba trener Mehmed Janjoš.

Igrači koji su se pojavili na prozivci: Bojan Pavlović, Adi Adilović, Emir Plakalo (povratak sa posudbe), Dušan Hodžić, Advan Kadušić, Adnan Kovačević, Saša Novaković, Saša Balić, Marko Mihojević, Almir Bekić, Edvin Rastoder, Perica Ivetić, Edin Rustemović, Haris Duljević, Elvis Sarić, Siad Husejinović, Anel Hebibović, Samir Radovac, Elvedin Herić, Nemanja Anđušić, Vedad Gljiva, Mersudin Ahmetović, Amer Bekić, Hamza Čataković te priključeni polaznici Akademije Nedim Hadžić, Semir Smajlagić i Selmir Pidro.

Inače, odnedavno je u prodaji i kalendar sa portretima igrača i stručnog štaba za 2017. godinu, koji je fantastično dizajniran i već je naišao na oduševljenje među pristalicama bordo tima.