BIH

Ranko Debevec položio svečanu zakletvu za predsjednika Suda BiH

U zgradu VSTV-a

Redakcija

11.1.2017

Sudija Ranko Debevec danas je položio svečanu zakletvu za predsjednika Suda Bosne i Hercegovine u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV BiH).

Predsjednik Debevec je svečanu izjavu dao predsjedniku VSTV-a BiH Milanu Tegeltiji, u prisustvu potpredsjednica VSTV-a BiH Jadranke Lokmić Misirača i Ružice Jukić, drugih članova VSTV-a BiH, brojnih kolega iz Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine i drugih gostiju.

Prilikom polaganja svečane zakletve, predsjednik Tegeltija je istakao uvjerenje da imenovanjem Debeveca nastupa nova era za funkcionisanje i rad Suda Bosne i Hercegovine, ističući da će predsjednik Debevec, kao rukovodilac institucije, doprinijeti povećanju povjerenja javnosti u rad Suda Bosne i Hercegovine i cjelokupnog pravosuđa, razvoju zdravih i profesionalnih odnosa u kolektivu Suda Bosne i Hercegovine te da će od njegovog imenovanja imati koristi svi građani Bosne i Hercegovine, pravosudni sistem u cjelini i sudije Suda Bosne i Hercegovine.

VSTV BiH je, tokom sjednice koja je bila održana 14. decembra 2016. godine u Mostaru, donijelo odluku o imenovanju Debevec Ranka na poziciju predsjednika Suda Bosne i Hercegovine.