REGION

Novi Pazar: Pokazujući prijatelju pušku ubio suprugu, troje djece ostalo bez majke

Tragedija u Srbiji

Kurir

11.1.2017

Nezapamćena porodična tragedija potresla je preksinoć Novi Pazar, kada je privatni preduzetnik Vladan Pantović iz nehata upucao suprugu Danijelu iz malokalibarske lovačke puške, javlja Kurir.

Nesreća se dogodila dok je Pantović svom prijatelju pokazivao novi nišan na oružju za koje je imao dozvolu. Vladan je teško povrijeđenu suprugu na rukama iznio do kola, zatim je prebacio u bolnicu, ali su ljekari tamo samo mogli da konstatuju smrt.

Prema još nezvaničnim informacijama, Vladanu se u ponedjeljak uvečer pokvario bojler, pa je pozvao majstora iz novopazarskog naselja Šestovo da dođe i pokuša da otkloni kvar. Pošto su popravili bojler, Vladan i njegov prijatelj sjeli su dnevnu sobu, a Vladan je, kao strastveni lovac, iskoristio priliku da drugaru pokaže novi nišan za malokalibarsku lovačku pušku. Danijela je za to vrijeme bila u kuhinji, gdje je kuhala kafu.

- Dok je Vladan pokazivao nišan, puška je u jednom trenutku opalila. Danijela je vrisnula i kao pokošena pala na pod kuhinje. Vladan je ženu istog trena uzeo na ruke, iznio je do auta, a onda najbrže što je mogao prebacio do bolnice - kaže izvor iz istrage.

U bolnici, ljekari su samo mogli da konstatuju smrt. Kako je kasnije utvrđeno, metak je nesretnu ženu kroz rebra, s lijeve strane, pogodio pravo u srce.

- Vladan je kukao, molio ljekare da je spase. Kad su mu javili da mu je žena mrtva, počeo je da udara glavom o zid, kroz plač je govorio da mu ne preostaje ništa nego da se ubije - priča jedan od očevidaca.