KOŠARKA

Brojne ekipe zainteresirane za bh. centra: Nurkić odlazi iz Denvera?

Transfer sve izvjesniji

(M.M.)

11.1.2017

Denver Nuggetsi i Washington Wizardsi bi mogli da naprave veliki trade tokom februara, a u sve bi trebao biti uključen i Jusuf Nurkić, prenose američki mediji.

Nuggetsi traže veliku zvijezdu na poziciji beka koja bi im pomogla da se bore za playoff, a zauzvrat nude odlične centre.

Špekulira se da su započeti pregovori o trade-u Jusufa Nurkića, Kenetha Farieda i Jameera Nelsona za all-stara Johna Walla.

Nurkić je nezadovoljan minutažom otkako je Nikola Jokić postao "startna" petica Nuggetsa, dok Faried ne bilježi partije koje se očekuju od najplaćenijeg igrača tima. 

S druge strane, Wizardsi planiraju reorganizaciju ekipe jer su već godinamana dnu Istoka, uprkos odličnim igrama Walla koji ove sezone ima prosjek od oko 23 poena, deset asistencija i 4,5 skokova po utakmici. 

Interesovanje za Nurkića istakli su i Boston Celticsi koji traže "peticu", dok bi Nuggetsi mogli da naprave dogovor i sa Charlotte Hornetsima kako bi doveli Kembu Walkera, ali bi se u tom slučaju morali odreći Emanuela Mudiaya. 

Govori se i o poslu sa Chicagom, iz Bullsa bi stigao all-star Jimmy Butler, a osim Nurkića u "grad vjetra" bi se preselili još Danilo Gallinari i Will Barton. 

Nuggetsi su 11. na Zapadu, a do kraja "prelaznog" roka ostalo je oko šest sedmica.