VIJESTI

Tim mobilne ambulante dostavio lijekove stanovnicima Luke

Najudaljenija mjesna zajednica na području Srebrenice

Fena

11.1.2017

Stanovnicima Luke, najudaljenije mjesne zajednice na području Srebrenice, iako vremenski uslovi nisu zadovoljavajući, tim mobilne ambulante uručio je lijekove.

Lijekovi se dostavljaju redovno u ovu mjesnu zajednicu, a glavni medicinski tehničar Doma zdravlja Srebrenica Suljo Čakanović obilazi starije i bolesne stanovnike Luke i Krušev dola te pruža medicinske usluge. 

Pored Luke, tim mobilne ambulante posjećuje i druge mjesne zajednice na području Srebrenice.

Postojanje mobilne ambulante pokazalo se veoma opravdanim posebno za najudaljeniju mjesnu zajednicu u koju se skoro svake zime stanovništvu helikopterima dostavlja hrana, jer je teren nepristupačan, a veliki snjegovi paralizuju selo i ono bude odsječeno od drugih mjesta.

U Srebrenici je zbog izrazito niskih temperatura i nemogućnosti adekvatnog zagrijavanja radnih prostorija, većina javnih institucija skratila radno vrijeme do 14 sati. Ove mjere važe sve dok se vremenski uslovi ne poboljšaju.

Na području Srebrenice prohodni su svi lokalni putevi, a uredno je i snabdijevanje vodom i električnom energijom.

Tender za zimsko čišćenje kategorisanih i lokalnih puteva na području općine Srebrenica još nije u potpunosti završen. Firme koje trenutno rade na čišćenju zimskih puteva su KP "Polet", "Suvi list" i "Kaliman Company" Skelani.

- Putevi se čiste u skladu s programom lokalnih kategorisanih puteva za 2016./17. godinu. Trenutno su svi putevi prohodni. Može da se desi da trenutno put ne bude prohodan, ali će se u roku od 24 do 48 sati, u zavisnosti od kategorije puta, čišćenje izvršiti po planu i programu - rekao je Feni vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno planiranje stambeno komunalne poslove Bojan Josipović.