NOGOMET

Fudbaleri Željezničara obavili trening na Grbavici

Sarajevski tim započeo pripreme za proljetni dio sezone Premijer lige

Fena

11.1.2017

Fudbaleri Željezničara danas su na pomoćnom terenu stadiona ''Grbavica'' obavili prvi zajednički trening i započeli pripreme za proljetni dio sezone 2016/17. Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ekipa je jučer obavila ljekarske preglede, a fudbaleri su se po nalogu šefa stručnog štaba Slavka Petrovića u međuvremenu pripremali individualno. Željezničar je današnji trening obavio po velikoj hladnoći i za očekivati je da će ekipa pripreme nastaviti u toplijim krajevima.

Petrović je izjavio za Fenu da se u taboru Željezničara u proteklom periodu desilo dosta pozitivnih, ali i negativnih stvari, a posebno se osvrnuo na igrački kadar.

- Morao sam se riješiti nekolicine igrača koji se nisu snašli i nisu uspjeli ispuniti očekivanja. Nisu imali kvalitet za prvih 11 ili klupu Željeničara. Odlučio sam vratiti dva bivša igrača koje je moj prethodnik sklonio, a to su Stanić i Bogičević, a to se pokazalo kao dobar potez - rekao je Petrović i dodao da u njegovoj igračkoj slagalici nedostaje još nekoliko igrača na određenim pozicijama.

Veliko igračko pojačanje Petrović je dobio jučer, kada je dvogodišnji ugovor s ''plavim'' timom potpisao krilni fudbaler Goran Zakarić, bivši igrač Zrinjskog koji je s tim klubom u prošloj sezoni osvojio titulu prvaka BiH, dok je u ovoj sezoni nastupao za hrvatski Slaven Belupo. Zakarić će sigurno značajno pomoći Željezničaru u ostvarenju ovosezonskih ciljeva. 

Željezničar zauzima treće mjesto na tabeli sa šest bodova zaostatka za liderom Zrinjskim, te dva boda iza drugoplasiranog Sarajeva.

''Plavi'' su na dobrom putu da ispune ovosezonski cilj - izlazak u evropska takmičenja, ali nakon niza dobrih rezultata realna opcija za Petrovićeve izabranike postala je i borba za titulu prvaka.