LIFESTYLE

Samsung pametni satovi od sada kompatibilni s Appleovim uređajima

Uređaji temeljeni na Tizen operativnom sistemu

Redakcija

11.1.2017

Dva mega diva tehnološke industrije, Samsung i Apple, konstantno su meta poređenja, vrlo često se susreću u sudskim hodnicima i sudnicama, ali na kraju je ipak riječ o konkurentima, a ne "mrskim neprijateljima" kako se to vrlo često prikazuje.

Uostalom, na određeni način su potrebni jedni drugima, jer oduvijek važi pravilo da vas ništa ne može natjerati da budete bolji, kvalitetniji i produktivniji od prave, istinske konkurencije. 

A i normalno je da čak i zadrti ljubitelji Applea ili Samsunga ponekad zavire u tuđe dvorište ili s vremena na vrijeme koriste poneki proizvod iz konkurentskog portfelja.

Da je tome tako dokazuje i objava iz Samsunga vezana uz njihove modele pametnih satova Gear S2, Gear S3 i Gear Fit2.

Uređaji temeljeni na Tizen operativnom sistemu, namijenjenom isključivo za Samsung, od sada su kompatibilni i s Appleovim uređajima, odnosno konkretno iPhone pametnim telefonima.

Dakle, svi oni koji koriste Samsungove pametne satove i Appleove pametne telefone sada ih bez ikakvih problema mogu koristiti u paru.

Uz spomenuta tri posljednja modela iz Samsung Gear serije preduslov je da imate i iPhone 5 ili noviji, sa verzijom iOS mobilnog operativnog sistema 9.0 ili novijom.

Očigledno je da se Samsung fokusirao samo na uređaje novije generacije, što je sasvim logično, piše B92.