LIFESTYLE

Kako se stavljaju lanci za snijeg: Ovo će vam uštedjeti silne pare, a gotovo je za 2 minute!

Zimski problem svih vozača

Redakcija

10.1.2017

Dok stojite zaglavljeni u snijegu na uzbrdici, u mraku, na 15 stepeni ispod nule, daleko od bilo kakvog naselja, dok mobilni ne može da uhvati mrežu, shvatate da je pitanje života i smrti da izađete iz automobila i što prije montirate lance za snijeg, a ne znate uopšte kako se to radi.

Prije polaska na put, nađite uputstvo za korištenje svog automobila i potražite informacije o korištenju lanaca za snijeg. Ako ga nemate, potražite informacije na internetu ili pitajte u ovlaštenom prodajnom salonu ili servisu.

Korištenje neodgovarajućih lanaca može da izazove veliku štetu na automobilu i ostavi vas u još goroj situaciji u nekoj nedođiji. Loša montaža također može da izazove štetu. Određene kombinacije automobila i točkova su "zabranjene" zbog proste činjenice da oko točkova nema dovoljno mjesta za sigurno korištenje lanaca.

montiranje

Stoga se strogo držite uputstava proizvođača automobila i proizvođača lanaca! Ovaj tekst je samo informativne prirode! Mnogo je vrsta lanaca i drugih sredstava za povećanje trakcije, modela automobila i polovnjaka kojima je neko zamijenio originalne točkove točkovima drugih dimenzija (obično većih), da bismo adekvatno pokrili sve slučajeve.

Naučite na vrijeme kako se stavljaju na točkove

Smrznuti prsti, mrak, ne možete da priđete lijepo točku, ne možete uopšte da zavučete ruku iza točka, ne vidite šta radite i ne osjećate ništa pod prstima...

Stoga se na vrijeme uvjerite da imate odgovarajuće lance ili nešto drugo za povećanje trakcije na snijegu i naučite da ih koristite!

Rješenje – uhvatite neki iole ljepši dan, nađite livadu sa mekšom zemljom / travom ili pjeskom i naučite da montirate lance ili drugi sistem koji ste kupili. Ne radite to na asfaltu ili betonu kako ih ne biste oštetili.

Vježbajte – ponovite montiranje koliko god puta je potrebno, sve dok montažu ne budete u stanju da obavite rutinski.