Nevjerovatan slučaj u SAD-u

Silovao mu kćerkicu i dobio pet godina: Otac ga ubio i dobio 40

Objavljeno: 10. 01. 2017 - 14:33 Zanimljivosti A A A Times Arial
Silovao mu kćerkicu i dobio pet godina: Otac ga ubio i dobio 40
Jay Maynor sa porodicom (Foto: Agencije)

Julia Maynor je imala samo četiri godine kada ju je počeo seksualno zlostavljati Raymond Earl Brooks.

On je bio očuh Julijine majke te je vrlo često bio blizu djevojčice. Zlostavljao ju je do njene osme godine. Sud mu je izrekao malu kaznu pa je otac djevojčice Jay Maynor (43) uzeo pravdu u svoje ruke.  

Raymond je Juliju uvjeravao kako je ona posebna i da je to što joj radi sasvim normalno. Srećom, djevojčica je smogla snage i sve je ispričala roditeljima koji su pozvali policiju.

Raymond  je 2002. godine osuđen nakon što je priznao da je zlostavljao djevojčicu. Sud mu je odredio kaznu od samo pet godina, a zbog dobrog je ponašanja pušten na slobodu nakon dvije godine i tri mjeseca. Platio je i novčanu kaznu i nastavio svoj život kao seksualni prijestupnik. Nakon što je izašao iz zatvora, preselio se u Alabamu i to u isti gradić u kojem je živjela Julia. Petnaest godina kasnije, Julia koja danas ima 24 godine, postala je majka troje djece, ali i dalje ne može zaboraviti užase iz djetinjstva. Traume su utjecale na njen brak i bila je u depresiji. Raymond joj je i kasnije uništavao život.

earl-brooks-1

Raymond Earl Brooks

Jay Maynor gledao je svaki dan kako Julia pati i nije to mogao podnijeti. Prilikom jednog ručka Julia se rasplakala i u naletu tuge i bijesa je ocu rekla kako bi željela da je mrtva.

Jay je tada poludio. Sjeo je na motor, odvezao se kući i uzeo je pištolj. Odvezao se do Raymondove kuće. Raymond je sjedio na trijemu. Jay mu je ispalio dva hica u grudi i ubio ga. Jayja su uhapsili i dobio je kaznu od  40 godina zatvora, prenosi 24 sata.

Advokati kažu da bi sigurno dobio manju kaznu da je Julia svjedočila na sudu o svemu što joj je Raymond napravio. No Jay nije htio izlagati kćer dodatnoj traumi i tome da opet mora svjedočiti o svim užasima kroz koje je prošla. Jay se nagodio s tužiocima i bez suđenja pristao na kaznu od 40 godina.

- Moj otac bi napravio isto što bi i svako drugi na njegovom mjestu. On je divan čovjek, i još bolji roditelj. Srce mi se slama jer je iza rešetaka. Znam da nas voli isto koliko i mi njega - rekla je Julia medijima u decembru prošle godine, piše Mirror.

 Autor: (24sata.hr)
Preporučujemo vam