OSTALI SPORTOVI

Rukometaši BiH doputovali iz Beograda, nastavljaju pripreme na Ilidži

Odigrali pet prijateljskih mečeva

Fena

9.1.2017

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je avionom doputovala u Sarajevo, nakon što je u proteklih sedam dana u Skoplju i Beogradu odigrala pet prijateljskih kontrolnih susreta sa selekcijama Makedonije i Saudijske Arabije, koje se pripremaju za nastupe na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Izabranici selektora Bilala Šumana poraženi su u sva tri susreta s Makedoncima  (31:35, 24:28, 30:32), dok su protiv Saudijaca zabilježili dvije pobjede, jučer 28:22 i danas 36:35. 

Reprezentacija će na okupu ostati još sedam dana na Ilidži gdje će nastvati pripreme za preostale četiri utakmice kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj.

Selektor Šuman će u nerednim danima napraviti analizu odigranih utakmica, a u nastavku priprema rezrezentativci će dva puta dnevno trenirati u dvorani KSC Ilidža.

Najbolje bh. rukometaše u kvalifikacijama očekuje dvomeč s Finskom 3. i 6. maja, domaći susret sa Španijom 14. juna, te tri dana kasnije gostujući susret protiv Austrije.

Do utakmica s Fincima planirano je još jedno okupljanje u aprilu.

Bh. tim je početkom novembra prošle godine kvalfikacije za EP otvorio sa dva poraza, od Španije u gostima sa 30:21, te od Austrije u Sarajevu sa 23:22.