OSTALI SPORTOVI

Amel Tuka se na neobičan način zahvalio prijateljima na rođendanskim čestitkama (FOTO)

Najbolji sportista BiH i jedan od najbržih atletičara svijeta u Portugalu

A. SOKOLOVIĆ

9.1.2017

- Hvala svima na prelijepim željama i čestitkama! Učinili ste mi ovaj dan jos ljepšim i posebnijim! Hvala za sve! Voli vas vaš Amel.

To je uz, brojne haštagove, na svom Facebooku objavio Amel Tuka, najbolji sportista Bosne i Hercegovine i jedan od najboljih atletičara svijeta, koji je danas u portugalskoj Algervi proslavio 26. rođendan.

Haštagovima #birthday #birthdayboy #ameltuka #amazingday #amazingplace #amazingview #sea #montegordo #portugal... Tuka je u kratkom vremenskom periodu dobio na stotine lajkova prijatelja, a zanimljivo je na koji se način naš spostista zahvalio svima na čestitkama - bos na plaži s tortom u ruci.

Tuka se u Portugalu priprema za novu sezonu, u kojoj ga očekuje niz velikih iskušenja - Balkansko prvenstvo 25. i 26. februara, te Evropsko dvoransko prvenstvo u Beogradu od 3. do 5. marta.

Novu godinu je dočekao u Bosni i Hercegovini, a protekla sezona je za njega bila uspješna, jer je ostvario zapažene rezultate na nekoliko takmičenja, prije svega na Olimpijskim igrama, zatim na Evropskom prvenstvu, Balkanskom prvenstvu, mitinzima Dijamantske lige u Rabatu i Briselu, mitinzima u Lucernu, Madridu, Roveretu, Zenici, te obaranje državnog rekorda na 400 metara s rezultatom 46,63 sekunde.

tuka-rodjendan-2