BIZNIS

"Raiffeisen banka" i EFSE nastavili partnerstvo u finansiranju stambenih kredita

Osigurano 10 miliona eura

Mi. K.

9.1.2017

Evropski fond za Jugoistočnu Evropu (EFSE) danas je najavio odobravanje kredita od 10 miliona eura "Raiffeisen banci", koja je partner u finansiranju duže od jedne decenije.

Kredit je namijenjen finansiranju stambenih kredita "Raiffeisen banke", članice austrijske "Raiffeisen Bank International" i jedne od vodećih banaka na polju kreditiranja stanovništva u Bosni i Hercegovini.

U okviru ove kreditne linije "Raiffeisen banka" će odobravati kredite u svrhu finansiranja kupovine, gradnje i/ili adaptacije stambenih jedinica.

- Drago nam je što nastavljamo našu dugu, uspješnu saradnju sa EFSE, koja osigurava dostupnost povoljnih stambenih kredita u zemlji. Zahvaljujući ovoj kreditnoj liniji, "Raiffeisen banka" će lakše odgovoriti na lokalne tržišne zahtjeve za stambenim kreditima - kazao je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave "Raiffeisen banke".

Predsjednik Upravnog odbora EFSE, Christoph Tiskens, rekao je da obnavljanjem partnerstva s "Raiffeisen bankom" osigurava se dodatna podrška bosanskohercegovačkom tržištu stambenih kredita, što je jedan od segmenata koje žele unaprijediti u zemljama u kojim su prisutni.