VIJESTI

Za sve ljubitelje zimskih sportova počela skijaška sezona u Jajcu

Otvoren ski- centar "Ranča"

E.C.

9.1.2017

Zimska turistička sezoba u ski-centru „Ranča” otvorena je proteklog vieknda za sve ljubiteljie zimskih sportova. Ovaj skijaški centar nalazi se petnaestak kilometara sjeveroistočno od kraljevskog grada Jajca i pet kilometara od općine Dobretići.

Blage padine obronaka Vlašića su idealne za početnike, ali i one koji su već napravili svoje prve korake na skijama. Najviša kota Ranča je Suhi vrh, koji se nalazi na 1.463 m nadmorske visine.

Centar raspolaže sa tri staze za skijanje i jednom stazom za sankanje.

ranca-2

Oko pet kilometra uređenih staza i za sad je samo sa jednim ski-liftom u pogonu, kapaciteta do 1.000 skijaša na sat, što zadovoljava trenutne potrebe skijaša rekreativaca koji tradicionalno gravitiraju na ovom skijalištu.

- Zadovoljan sam uslugom, a i cijene su jako prihvatljive. Što se tiče staza one su dobro uređene. Ovo skijalište slobodno možemo nazvati prigradskim, na koje se može otići svakodnevno, odmoriti se i opustiti, rekao je  jedan od posjetilaca Josip Ladan.

Ski-karte mogu se  kupiti svakim danom direktno na ski-liftu, pa tako dnevna karta košta 18 KM za odrasle, dok je za djecu 15 KM, a poludnevna i noćna karta iznosi 15 KM.

Ovo skijalište za skijaše svih brzina i tehnika, neizmjerna ljepota netaknute prirode, široke mogućnosti za rekreaciju i veoma povoljne cijene, te zdrava i ukusna domaća hrana idealan su spoj za odličan odmor i dobru zabavu.