VIJESTI

Vikićevcima stiže podrška iz cijele BiH

Uoči najavljenih mirnih protesta podrške heroju

F. VELE

9.1.2017

Pripadnici Udruženja veterana Odreda policije "Bosna", čuveni vikićevci, dobivaju podršku iz cijele Bosne i Hercegovine nakon najava protestnih okupljanja zbog podizanja optužnice protiv heroja odbrane glavnog grada BiH Dragana Vikića i drugih za zločine nad pripadnicima bivše JNA u sarajevskom Velikom parku.  

vikic-podrska1

Vikić: Legenda ovih prostora

Kako je "Avaz" pisao, protesti će biti održani ako Sud BiH potvrdi optužnicu protiv komandanta Vikića, a najvjerovatnije ovog mjeseca. Vikićevci su ponudili nekoliko opcija za mjesto okupljanja, među kojima su "čuveni" trotoar ispred Predsjedništva BiH, Trg BiH te Sud i Tužilaštvo BiH. Članovi Udruženja veterana Odreda policije "Bosna" izrazili su uvjerenost da će Vikić odbraniti dostojanstvo.

- Imamo veliku podršku, od svih boraca, od svih iz boračkih struktura. Svi su za to da se izađe i da podrška Draganu Vikiću. Zovu iz naših jedinica "Bosna" iz Mostara, Zenice, ali i drugi. Ljudi stalno zovu na telefon, raspituju se kada će protesti - govori Željko Panić, generalni sekretar Udruženja.

Nadalje, on naglašava da su veterani "Bosne" za zakon, da ne žele vršiti pritisak na pravosuđe, ali da žele da se zna istina. Ali, i da daju podršku komandantu Vikiću.

zeljko-panic

Panić: Borci uz nas

- Ovo je ljaga na jedinicu "Bosna", onu jedincu koja je prva ustala protiv agresije na BiH i koja je iznjedrila tolike heroje. Niko ne govori o tome. Imamo 81 poginulog, imamo toliko nosilaca Zlatnih policijskih značaka i policijskih medalja za hrabrost. Malo ko to ima. Ljaga se baca na komandanta Vikića i na Odred "Bosna". Dragan Vikić bio je naš prvi ratni komandant i legenda ovih prostora - kazao je Panić.