CRNA HRONIKA

Mostar: Ubila ga struja dok je krao bakar iz trafostanice

Nesreća u blizini benzinske pumpe "Ina" u naselju Zalik

M. SMAJKIĆ

8.1.2017

Bekima Hrustića (35) iz Kaknja u petak je u Mostaru ubila struja, dok je, prema dosadašnjim informacijama iz istrage, namjeravao ukrasti bakrene dijelove s trafostanice u blizini benzinske pumpe „Ina“ u naselju Zalik.

Otklanjali kvarove

Hrustića je, s rukom zaglavljenom u rešetki trafostanice, pronašao jedan od radnika „Elektrodistribucije“ Mostar, koji su u petak otklanjali brojne kvarove nastale zbog jake bure.

Kako nam je rečeno u policiji, na lice mjesta odmah je upućena i ekipa Hitne pomoći, a čak je pokušana i reanimacija, ali Hrustiću, koji je stradao zbog strujnog udara jačine 10.000 volti, spasa nije bilo.

Pronađen ruksak

Na licu mjesta pronađen je i njegov ruksak, a u policiji pretpostavljaju da Hrustić nije bio sam, s obzirom na to da nije iz Mostara te da je trafostanica kod koje je nađen prilično zabačena.

policija-mostar

MUP HNK: Rasvijetljen slučaj

Iako nema naznaka nasilne smrti, dežurna kantonalna tužiteljica naredila je vanjski pregled tijela i druge neophodne mjere i radnje kako bi potpuno bio rasvijetljen ovaj slučaj.

Također, u policiji nam je potvrđeno da je o Hrustićevoj smrti obaviještena njegova porodica, koja je jučer trebala preuzeti tijelo iz Gradske mrtvačnice Sutina.

Kradu kablove i ploče

U jednoj trafostanici, ovisno o veličini, nalazi se između 20 i 30 kilograma bakra. Iz unutrašnjosti trafostanica obično se kradu elektrokablovi, bakrene ploče, bakreni noževi ili šipka, u kojoj se nalazi između 40 i 50 kilograma čistog bakra.