VIJESTI

Vozači, oprezno danas: Poledica, klizave ceste, snijeg...

Stanje na putevima u BiH

Mi. K.

8.1.2017

Zbog izrazito niskih temperatura, vozači se upozoravaju na moguću poledicu na kolovozu. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu, ali niske temperature usporavaju djelovanje posipnog materijala.

Ugaženog snijega na kolovozu ima u višim planinskim predjelima centralne i zapadne Bosne.

- Posebno izdvajamo putne pravce: Kupres-Tomislavgrad, Livno-Tomislavgrad, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar, gdje jak vjetar stvara sniježne nanose. Na mjestimično jake udare vjetra, upozoravamo i u južnim krajevima naše zemlje. Vozače molimo da voze maksimalno oprezno, kao i da vožnju prilagode uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila - saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.

Granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) je zatvoren za teretna vozila. S obzirom na to da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum.

Pojačan je promet vozila na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.