GLOBUS

Članovi bande se oprostili od vođe "Pink Panthera": Nikada nećemo stati, počivaj u miru brate...

Porodica traži obdukciju

Redakcija

7.1.2017

Porodica „Pink Panthera“ Borka Ilinčića (35), koji je 2. januara preminuo u zatvoru u Dubaiju, tražit će obdukciju u Srbiji jer ne vjeruje u zvaničnu verziju prema kojoj mu je srce iznenada stalo. 

Prijatelj porodice pokojnog tvrdi da Ilinčić nikada nije imao zdravstvene probleme i da je malo vjerovatna zvanična verzija da je preminuo u snu zbog infarkta.

- Njegov brat otputovao je u Dubai kako bi pokušao da sazna šta se zaista dogodilo. Porodica sumnja da je Borko u zatvoru ubijen i da zvaničnici te države sada pokušavaju da zataškaju ono što se dogodilo - tvrdi za Kurir porodični prijatelj. 

Ilinčić, koji je važio za vođu poznate banke pljačkaša i koji je osmislio čuveni upad u zlataru u tržnom centru „Vafi“, služio je kaznu od 10 godina zatvora u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Čuvena „pljačka stoljeća“ dogodila se 15. aprila 2007. „Pink Pantheri“ su sa dva „audija A8“ uletjeli u šoping centar, jednim od njih udarili u izlog zlatare i prijeteći replikama pištolja, za manje od jednog minuta iz zlatare „Graf“ odnijeli dijamante, nakit i satove, čija je vrjiednost procijenjena na 11 miliona eura.

Porukama na društvenim mrežama i komentarima na portalima članovi „Pink Panthera“ oprostili su se od Borka Ilinčića. Jedan od njih, koji se predstavio kao Panter, napisao je da ga nikad neće zaboraviti i da se sjećaju zajedničkih dana provedenih u Evropi uz osmjeh na licu, uz poruku na kraju: „Nikada stati nećemo...“

screenshot-92