REGION

Pernar se oglasio na Facebooku: Više nisam katolik, crkva je produžena ruka HDZ-a

Kontraverzni saborski zastupnik

Redakcija

7.1.2017

Ivan Pernar je na svojoj Facebook stranici jučer navečer objavio da nije katolik i da se ispisao iz Katoličke crkve.

Objasnio je da "se ne slaže s vjerskim naukom njenim, niti političkim porukama" te pritom nabrojao nekoliko primjera što zamjera Crkva: " zabranu ženidbe za svećenstvo, čistilište, u ispravnost klanjanja pred kipovima, nepogrešivost pape, da svećenici mogu opraštati grijehe".

Saborski zastupnik Živog Zida Pernar objasnio je prethodno i zašto je jučer bio na misi Srpske pravoslavne crkve za Badnjak, dok nije bio na katoličkoj misi povodom Božića ili Badnjaka:

"Razloga je više, ali dva su osnovna, na sam događaj pozvan sam od strane njihovog svećenstva.

Poziv od katoličkog nikada nisam dobio pa se skladno tome nisam niti osjetio pozvanim (na njihovu proslavu Badnjaka i Božića).

Drugi je u tome što je katoličko svećenstvo u službi HDZ-a, tj. potpuno instrumentalizirano, a HDZ osim što je uništio našu zemlju, želi i mene lično – montiranim postupcima, zloupotrebom državnih institucija i putem državne televizije.

Srpska pravoslavna crkva nema za cilj dovođenje HDZ-a na vlast niti se miješa u našu politiku i bavi se vjerskim pitanjima. Za katoličku crkvu se to ne može reći - napisao je Pernar.