OSTALI SPORTOVI

Luda utrka slaloma: Moelgg slavio u Zagrebu

Na Sljemenu večeras bilo zabavno u Svjetskom kupu

A. S.

5.1.2017

Spektakl na Sljemenu u Zagrebu okončan je pobjedom Manfreda Moelgga koji je odradio sjajan posao u drugoj vožnji slaloma u kojoj je posve potukao konkurenciju i na kraju ubilježio uvjerljivu pobjedu.

Moelgg je bio petoplasirani nakon prve vožnje, no oni koji su bili ispred njega nisu uspjeli nadmašiti ga i Italijan je okrunjen u Zagrebu.

Nakon prve vožnje najugodnija iznenađenja bili su Manuel Feller iz Austrije koji je imao prvo vrijeme i Mark Engel iz SAD-a koji je bio trećeplasirani.

No, obojica su na težoj drugoj stazi ostali bez plasmana i na kraju bodova.

Moelgg je slavio s visokih 72 stotinke ispred Felixa Neureuthera. Posljednju pobjedu u Svjetskom kupu Italijan je ostvario 2009. godine u Garmischu, početkom 2010. godine u Zagrebu je bio drugi, a sada je stao na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Neureuther zna kako je doći na korak od pobjede u Zagrebu, ovo mu je već treće drugo mjesto nakon što je na istoj poziciji završio 2012. i 2015. godine.

Norvežanin Henrik Kristofferson u Zagreb je došao po pobjedu, a na kraju se morao zadovoljiti trećim mjestom.

Sa startnim brojem 71. nastupio je naš jedini predstavnik Marko Šljivić, ali na žalost nije uspio završiti  prvu vožnju. Pao je još prije prvog prolaznog vremena. 

sljivic-222