VIJESTI

Snijeg pada i u Trebinju

Radnici "Hercegovinaputeva" nastoje održati saobraćajnice prohodnim

Autor:P. M.

5.1.2017

Snijeg i olujni vjetar na području cijele istočne Hercegovine nije prouzrokovao veće zastoje u saobraćaju, koji se odvija redovno, ali usporeno.

Saobraćajnice se redovno čiste, a kako smo saznali u "Hercegovinaputevima", problem predstavljaju šleperi koji ne koriste zimsku opremu, zbog čega se prepriječe na putu i onemoguće prolaz vozila za čišćenje snijega, ali i drugih učesnika u saobraćaju.

berkovici-snijeg-3

Takav zastoj bio je u prijepodnevnim satima na ulazu u Ljubinje, iz pravca Trebinja u mjestu Miljanovići.

Zbog smetova jedino je neprohodan regionalni put Kifino Selo - Ulog, preko prevoja Morine.

Na prevoju Čemernu, kolovoz je zasniježen i ima oko 40 centimetara snijega, dok na graničnim prelazima Klobuk, Sitnica i Deleuša, ima oko 20 centimetara snijega.

"Hercegovinaputevi" deponovali su na punktovima u Gacku i Trebinju oko 1.000 tona soli za posipanje, a na terenu se nalazi 15 mašina.

Ekipe ovog preduzeća danonoćno su na terenu, na usluzi vozačima i ne dozvoljavaju da dođe do većih zastoja.

Iz CJB Trebinje apeluju na sve vozače da vožnju prilagode prije svega trenutnim uslovima na putu i vremenskim uslovima, te da u u vozilu imaju i lance, bez obzira što nisu dio obavezne zimske opreme, ali s obzirom da je u većini općina Istočne Hercegovine pao ili pada snijeg njihova upotreba je obavezna.

snijeg-trebinje

"S obzirom na to da je vrijeme praznika, očekuje se gušći saobraćaj kako u gradu Trebinju, tako na cijeloj putnoj mreži koju operativno pokriva Centar javne bezbjednosti Trebinje. Trenutni vremenski uslovi usporavaju odvijanje saobraćaja, te se apeluje na sve vozače da imaju strpljenja, ali i da ranije krenu na planirana putovanja. Policijski službenici Centra će u skladu sa planiranim aktivnostima u sklopu akcije "Praznik", koja se realizuje do 20. januara 2017. godine, provoditi pojačane aktivnosti na kontroli učesnika u saobraćaju", kaže se u apelu CJB.