LIFESTYLE

Samsung jača nosive uređaje sa poboljšanom Under Armour Fitness aplikacijom

Autentično fitness iskustvo

(Fena)

5.1.2017

Samsung Electronics Co. Ltd. je predstavio saradnju sa Under Armour - inovativnom i revolucionarnom markom sportske odjeće, kako bi ponudio autentično fitness iskustvo putem Samsungovih nosivih uređaja, kombinirajući Samsungovu vodeću mobilnu tehnologiju sa Under Armour-ovom stručnošću u fitnessu.

Bez obzira da li korisnici prate prehranu, svakodnevno vježbanje, rute za trčanje ili jednostavno su u potrazi za digitalnim ličnim trenerom za dodatnu motivaciju, ova saradnja, najbolja u klasi, će zadržati korisnike na vrhu njihovih ličnih ciljeva.

- Ova saradnja ujedinjuje najbolju Samsungovu nosivu tehnologiju sa sportskim performansama marke Under Armour koje su bez premca. Ljubitelji fitnessa će imati uzbudljiv doživljaj kada je riječ o integraciji praktičnog dizajna i inteligentnih aplikacija za sportske aktivnosti - rekla je izvršna potpredsjednica globalnog marketinga i poslovanja nosivih tehnologija i mobilnih komunikacija u Samsung Electronics Younghee Lee. 

Glavni predstavnik za digitalne tehnologije u Under Armour Mike Lee uzbuđen je zbog saradnje s jednom od najatraktivnijih priznatih marki u svijetu koja donosi vrijednost globalnoj digitalnoj zajednici koja broji više od 190 miliona korisnika.

- Samsung je poznat po svojim inovativnim, stiliziranim i  praktičnim uređajima. Ova nova saradnja će pružiti dodatne mogućnosti kako bi se dodatno integrirale lična prehrana sa tehnologijama praćenja aktivnosti, omogućujući svim sportašima da ispune svoje ciljeve i da imaju što bolje performanse - rekao je Lee.

Under Armour će razviti četiri globalno renomirane aplikacije koje se odnose na zdravlje i fitness za Samsung Gear Fit2, Gear S2 i Gear S3, pružajući fitness entuzijastima nevidljivo i praktično sportsko iskustvo, kao i pristup digitalnoj zajednici Under Armoura.

Fitness aplikacije će biti dostupne u sklopu Under Armour Connected Fitness® paketa koji uključuje UA Record ™, MyFitnessPal®, MapMyRun® i Endomondo ™. Uz integracije, Samsung će ponuditi i jedinstvenu funkcionalnost za korisnike Gear Fit2, Gear S2 i Gear S3.