VIJESTI

Čišćenje puteva prema srebreničkm selima i dalje traje

Zbog velikih snježnih nanosa

Redakcija

5.1.2017

Najudaljenija sela u općini Srebrenica svake godine, tokom zime, imaju problem  zbog velikih snježnih nanosa nastaju blokade puteva.

Prema jučerašnjim informacijama koje smo dobili, putni pravci koji nisu prohodni bili su prema selima Krušev Do, Ljeskovika, Brežani, Tokoljaci, Sućeska, Osmače, Skelani, i u toku je čišćenje lokalnih puteva i sve ekipe su na terenu.

Kako je rekao Bojana Josipovića v. d. načelnika Odjeljenja za urbanizam općine Srebrenica, službe za održavanje su na terenu i čine sve kako bi putevi na teritoriji općine Srebrenica bili prohodni.

Iz “Zvornik puteva” saopćeno je da su njihove ekipe na terenu i rasčišćavanju snijeg sa kolovoza i da je većina putnih pravaca koje oni održavaju prohodna, a da se saobraćaj odvija usporeno.

Zbog izrazito niskih temperatura dolazi do formiranja poledice na kolovozu, pa se vozači pozivaju na maksimalan oprez. Posebno se izdvajaju dionice u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Iz Civilne zaštite RS apeluju da građani narednih dana pažljivo planiraju boravak na otvorenom zbog izrazito niskih temperatura, a vozači i pješaci da budu oprezni zbog poledice.