VIJESTI

Oprez vozači: Saobraćaj otežan i usporen zbog snijega, poledice, magle i odrona

Informativni centar BIHAMK-a

Mi. K.

5.1.2017

Zbog sniježnih padavina koje su tokom noći i jutra zahvatile veći dio naše zemlje saobraća se otežano i usporeno, naročito na dionicama u višim predjelima, saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.

Izdvajamo magistralne puteve: Priluka-Glamoč-Mlinište, Kupres-Šuica-Tomislavgrad-Kolo, Kamensko-Livno-Šuica, Sarajevo-Olovo-Kladanj (Nišići i Karaula), Drvar-Bosansko Grahovo-Kazanci,  Sarajevo-Trnovo (Rogoj), Prozor-Gornji Vakuf (Makljen), Sarajevo-Konjic (Ivan) i Ustikolina-Goražde, kao i šire područje Romanije.

Otežano je i saobraćanje na A-1 Zenica-Tarčin.

Skreće se pažnja na mjestimičnu poledicu, naročito na dionicama preko mostova i na prilazima tunelima.

Putne službe su na terenu i obavljaju neophodne intervencije, tako da su svi putevi prohodni. Vidljivost je zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u sjevernim krajevima.

Upozoravaju se vozači i na učestale odrone te se savjetuje opreznija vožnja. Apeluje se na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme.

Na  graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. 

Zbog aktuelnih radova na području Hrvatske, tokom dana usporeno se saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.