SARAJEVO

Vozači oprez: Snijeg napravio haos u Sarajevu! (FOTO+VIDEO)

Ekipa portala Avaz.ba na ulicama glavnog grada BiH u kasnim noćnim satima

D. KOVAČ

5.1.2017

Najhladnije godišnje doba početkom ove godine, čini se, odlučilo je pokazati svoje pravo lice. Uz debele minuse, na koje i nismo baš toliko navikli u prethodnih nekoliko godina, i snijeg je dosta aktivniji, pa nam sve to stvara ugođaj prave zimske idile.

Htjeli mi to priznati ili ne, oči su nam, naročito u zimskom periodu, često uprte ka meteorolozima i njihovim mjernim instrumentima. No, vremenska prognoza za period ispred nas nije baš optimistična. Naprotiv, talas sibirske hladnoće natjerat će nas da se oblačimo izrazito slojevito, jer će našu zemlju pogoditi do sad neviđeni minusi.

Ako je vjerovati najavama, do predstojećeg vikenda dnevne temperature spast će čak ispod -20 stepeni, dok će jak vjetar znatno pojačati osjećaj hladnoće i doprinijeti smrzavanju mokrih i vodenih površina.

Glavni grad naše zemlje u kasnim večernjim satima zasuo je snijeg, koji je dodatno obijelio krovove, ali i u potpunosti prekrio saobraćajnice.

Ova zimska čarolija svakako će obradovati najmanje mališane, dok za vozače i one koji putuju predstavlja dodatne otežavajuće okolnosti.

Ekipa portala Avaz.ba odlučila je iza ponoći izaći na ulice, te zabilježiti stvarnu sliku sa terena. Treba reći da su se angažovale i dežurne komunalne ekipe, koje će se, ruku na srce, teško izboriti sa snijegom ukoliko istim ili većim intenzitetom nastavi padati duboko u noć...

(Video: D. Kovač)