BIH

Vođa zloglasne bande "Pink Panther" pronađen mrtav u Dubaiju!

Policija sumnja da je ubijen

Redakcija

6.1.2017

Najvažniji akter pljačke stoljeća Borko Ilinčić (35) pronađen je mrtav u zatvoru u Dubaiju, a sa sobom je odnio tajnu gdje su završili dragulji vrijedni 11 miliona dolara ukradeni 2007. iz zlatare "Graf" u ovom emiratu.

Policija sumnja da je ubijen.

Podsjetimo, Ilinčić je bio mozak operacije upada u tržni centar u Dubaiju, kada je ukraden nakit iz draguljarnice vrijedan 11 miliona eura!

ninktkqturbxy8wmzvintiyn2vjn2fhm2u0ytnmndy0zdljnjm2owfkzs5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga-1

Snimak nadzorne kamere prilikom pljačke draguljarnice u Dubaiju

Osuđen je u odsustvu, a izručen je 2015. godine kada je iz Španije prebačen u Ujedinjene Arapske Emirate, gdje je odsluživao doživotnu robiju.

Ni u španskom pritvoru, ni u zatvoru u Dubaiju, Ilinčić nije otkrio gdje su dijamanti koje je sa saučesnicima ukrao prije skoro deceniju. Ilinčić je važio za glavnog čovjeka u bandi i pretpostavljalo se da je samo on znao gdje su dragulji, da je bio spona s osobom kojima su dijamanti prodati ili predati. Njegovi saučesnici su, kako se sumnja, za učešće u pljački dobili novčanu naknadu, javlja Blic.