GLOBUS

Apokalipsa stiže: Teoretičari zavjera tvrde da znaju šta dolazi dok su "elite" već spremile bunkere

Još jedno uznemirujuće predviđanje

(Al. Ti.)

4.1.2017

David Made, autor knjige 'Planeta X - dolazak 2017.', vjeruje kako će velika zvijezda smrti, koja sa sobom donosi planet Nibiru, izbrisati Zemlju u oktobru ove godine.

Tvrdi kako je planetu teško uočiti zbog ugla u kojem se približava zemlji, ali kako je njegov dolazak neminovan. U svojoj knjizi taj je scenaro potkrijepio mnogim naučnim i astronomskim dokazima, iako čitaoci upozoravaju kako nakon prvih 40-ak stranica autor postaje pretjerano religiozan i apokalipsu objašnjava rečenicom: Bog je tako rekao u Bibliji.

Preduzetnik Robert Vicino, za Daily Mail kaže kako bi proročanstvo moglo biti tačno i otkriva kako se svjetske elite već odavno pripremaju za kraj.

"Nema sumnje da (Nibiru) dolazi. Biće to epskih razmjera, kao iz Biblije".

Vicino je vlasnik kompanije koja gradi podzemne bunkere koji bi trebalo da zaštite ljudski život od posljedica razornih sudara na površini Zemlje.

Ipak, naučna zajednica nije uvjerena u postojanje planete Nibiru, koju NASA nikada nije pronašla na karti svemira.

Osim toga, Nibiru je spomenut već 2012. godine kada je, u sklopu majanskog proročanstva, zemlju trebalo da pogodi apokalipsa, i nakon toga 2015. godine, kada je smak svijeta takođe trebalo da izbriše ljudsku vrstu.