KOŠARKA

Cilj odbraniti titulu i ući na Final four WABA lige (VIDEO)

Iza ŽKK Play Off uspješna godina

A. S.

3.1.2017

Iza Ženskog košarkaškog kluba Play Off iz Sarajeva je najuspješnija godina od osnivanja kluba.

U 2016. po prvi puta su se okitili titulom prvaka Bosne i Hercegovine, igrali su finale Kupa BiH i ove sezone su jedini predstavnici naše zemlje u regionalnoj WABA ligi u kojoj na najbolji način prezentiraju našu žensku košarku s obzirom na to da su u dosadašnjem dijelu ovog takmičenja dva puta pobijedili jedan renomirani klub kakav je beogradski Partizan.

U domaćem takmičenju, Play Off i ove sezone sigurno korača ka novoj tituli, trenutno su lideri na tabeli bez poraza.

Ono što u Play Offu s ponosom ističu je podatak da čak deset igračica ovog kluba nastupa u reprezentativnim selekcijama Bosne i Hercegovine, od čega četiri igraju za A reprezentaciju.

play-off-2

- Naš cilj je da nastavimo s afirmacijom mladih igračica. Ovo je projekt koji traje već tri sezone, djevojke su sa cijelog prostora Bosne i Hercegovine i naš jedini kriterij je kvalitet i da su djevojke potencijalne reprezentativke Bosne i Hercegovine. Mi se trudimo da ih  kroz klub afirmišemo kako bi u toku svoje karijere mogle da naprave iskorak i da odu u neki poznati inostrani klub - kaže trener Goran Lojo. 

U ŽKK Play Off žele da u narednoj godini nadmaše rezultat prethodne sezone. Cilj je jasan, pored titule prvaka BiH, u svoje vitrine žele donijeti pehar pobjednika Kupa BiH te u WABA ligi uči u samu završnicu takmičenja. Vjeruju da s ovim rosterom igračica taj cilj mogu ostvariti.

- Iako je u sportu mnogo teže odbraniti trofeje nego ih osvojiti, mi se nadamo da ćemo ove godine biti još uspješniji. Primarni cilj je odbraniti titulu prvaka BiH, a potom osvojiti Kup i pokušati ući na Final four regionalne lige. Mi vjerujemo da imamo snage za tako nešto i trudit ćemo se da taj cilj ostvarimo - kazao je Armin Šećerović, pomoćni trener.