OSTALI SPORTOVI

Rukometaši BiH otputovali u Makedoniju

Pripreme za nastavak kvalifikacija za EP

(Fena)

2.1.2017

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u Makedoniju gdje će u naredna tri dana odigrati tri kontrolne utakmice sa selekcijom te zemlje, koja se priprema za nastup na svjetskom prvenstvu u Francuskoj (od 9. do 25. januara).

Selekcija BiH obavit će 15-dnevne priprema tokom kojih će odigrati pet prijateljskih utakmica. Nakon susreta s Makedonijom izabranici selektora Bilala Šumana 7. januara putuju u Beograd gdje će odigrati još dvije prijateljske utakmice sa selekcijama Saudijske Arabije (8. januara) i Bahreina (9. januara), koje se također pripremaju za SP. 

Reprezentacija BiH se vraća u Sarajevo 9. januara i na okupu će ostati još sedam dana, gdje će u svojoj stalnoj bazi na Ilidži trenirati i pripremati se za predstojeće utakmice u nastvaku kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj.

Reprezentaciju BiH očekuju još četiri kvalifikacione utakmice - dvomeč s Finskom 3. i 6. maja, domaći susret sa Španijom 14. juna, te tri dana kasnije gostujući susret protiv Austrije. Do utakmica s Fincima planirano je još jedno okupljanje u aprilu.