BORILAČKI SPORTOVI

Mirka Filipovića uskoro očekuje nova borba: Slijedeći protivnik Wanderlei Silva?

Velika priredba u pripremi

(M. M.)

1.1.2017

Kad je prvi čovjek Rizina Nobuyuki Sakakibara dan nakon Mirkove pobjede u Saitama Areni najavio kako će nova velika priredba biti već 16. aprila 2017. godine u Yokohama Areni, svima je na pameti bilo samo jedno ime - Cro Cop. 

- Tijelo mi je izranjavano, ali volio bih se vratiti u Japan i opet nastupiti u Rizinu - rekao je Mirko na istoj "presici" nakon što je osvojio Rizin.

Iako Nobuyuki Sakakibara nije spomenuo Mirka, prilično je jasno da će upravo Mirko predvoditi tu priredbu u aprilu.

Naravno, ako bude spreman i ako ga zaobiđu povrede. Sakakibara izuzetno cijeni Mirka i to pokazuje javno. Kad je King Mo uskočio na Silvino mjesto, prvi čovjek Rizina javno se zahvalio Cro Copu.

- Zahvalan sam mu na hrabrosti i entuzijazmu jer je prihvatio Moa koji je borac potpuno drukčijeg stila, a uz to je još i lanjski prvak. Neka vam Mirko bude uzor - napisao je Sakakibara koji je još iz PRIDE-a bio u dobrim odnosima s Cro Copom i koji mu je lično došao u svlačionicu čestitati nakon nokauta protiv King Moa.

Možda dođe i do meča protiv Wanderleia Silve. Uostalom, Rizin je nakon Silvinog odustajanja službeno objavio kako će Mirko i on u ring 2017. godine. A do aprila je dovoljno vremena da se obojica oporave od povreda...