VIJESTI

Novogodišnji spektakl u Sarajevu: Koncertu Dine Merlina prisustvovalo 100.000 ljudi

Sjajna atmosfera

Redakcija

1.1.2017

Čovjek koji je poznat po tome što obara sve rekorde večeras je uradio nešto na što sve Sarajlije i Bosanci i Hercegovci mogu biti ponosni.

Preko 100.000 ljudi je na Trgu Bosne i Hercegovine uglas od početka do kraja po velikim minusima u ovoj hladnoj noći uživalo uz megaspektakl kakav zaslužuje naš glavni grad, a koji im je priredio Dino Merlin uz svoj bend.

Dino je koncert otvorio pjesmom "Hotel Nacional", a set lista se nastavila poznatim hitovima "Kad čovjek voli ženu", "Laku noć moja mala barbiko", "Umri prije smrti". 

U Novu godinu Sarajlije i gosti iz regije su u Novu godinu ušli uz pjesmu Sredinom.

Erupcija oduševljenja na Trgu Bosne i Hercegovine nastupila je nakon veličanstvenog vatrometa sa kultnog sarajevskog Hotela Holiday tako mu vraćajući sjaj, a ptica u obliku skuplture je u posljednjim sekundama već stare nam godine uz simbolično polijetanje ponijela poruku mira iz Sarajeva u svijet. Sretnu, berićetnu, zdravu i ljepšu poželjeli su Dino i gradonačelnik Ivo Komšić.

Uslijedio je kultni Dinin hit "Jel' Sarajevo gdje je nekad bilo".

Bina kakvu su na posljednjoj turneji koristili Maroon5 i Red Hot Chili Peppersi, laser show, stari hitovi u novim aranžmanima, akrobacije, projekcije i savršen razglas u kombinaciji sa uvijek energičnim i jedinstvenim Dinom učinili su da Sarajevo i Bosna i Hercegovina nisu mogli poželjeti veličanstveniji doček Nove godine.