CRNA HRONIKA

Plin ugušio dvije mlade djevojke

Tragedija u selu Donja Mahala kod Orašja

N. TROGRLIĆ

31.12.2016

Danas u prijepodnevnim satima u selu Donja Mahala kod Orašja dogodila se nezapamćena tragedija u kojoj su život izgubile dvije mlade djevojke,inače vršnjakinje stare 21 godinu.

Kako su za portal „Avaza“ kazali u MUP-u Posavskog kantona tragedija se dogodila u Nazorovoj ulici u jednoj od porodičnih kuća u kojoj su uslijed trovanja plinom smrtno stradale dvije djevojke čiji identitet za sada nije objavljen.

Obje djevojke su živjele i radile u Beču, a u Donju Mahalu su došle kako bi dočekale Novu godinu. Jedna od djevojaka je iz tog najvećeg posavskog sela,a druga je porijeklom iz Splita.

- Bile su nerazdvojne prijateljice. Sve što za sada znamo je to da su stradale uslijed trovanja plinom na spavanju. Prostorija u kojoj su djevojke spavale zagrijavana je plinskom grijalicom. Sve ostale detalje znat ćemo nakon završenih istražnih radnji-kazali su u policiji za naš portal.

Dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva u Orašju naložio je obdukciju koja će biti obavljena sutra. Tijela nesretnih djevojaka prevezena su u Kantonalnu bolnicu u Orašju u kojoj će se i obaviti obdukcija.

Uviđaj su na mjestu tragedije uradili inspektori Kantonalnog MUP-a iz Orašja.