SARAJEVO

Reporteri Avaz.ba na ulicama Sarajeva: 2017. godinu dočekujemo sa strepnjom

Proštetali gradom i pitali stanovnike Sarajeva da komentiraju

S. OBRADOVIĆ - N. HALILOVIĆ

31.12.2016

Sarajevo će 2017. godinu dočekati uz Dinu Merlina i bit će to, prema mišljenju mnogih, najspektakularniji i najorganiziraniji doček Nove godine, koji će nesumnjivo u glavni grad privući brojne goste i donijeti višestruke koristi.

No, nas je zanimalo šta kažu Sarajlije za 2016. godinu, koja je na samom odlasku.

Reporteri Avaz.ba su proštetali gradom i pitali stanovnike Sarajeva da komentiraju 2016. godinu i šta očekuju od ove koja dolazi za sedam sati.

Evo šta su nam rekli:

Bakir Sarić, Sarajevo:

bakir-saric

- Nadam se da će 2017. biti uspješnija nego prethodna. Optimističan sam, nadam se uspjesima, boljem životu i da se što više mladih ljudi zaposli. Ovu godinu ću pamtiti po rođenju unuka, što mi je bio jedan od najljepših događaja u životu.

Dževada Deović, Sarajevo:

dzevada

– Iskreno se nadam da se ovakva, kao što je bila 2016. godina, neće više nikada ponoviti. Ne daj Bože… A što se tiče 2017. godine, mislim da će biti teška, puna prelamanja, nesigurnosti i neizvijesnosti. Daj Bože da griješim.

Salih Terza, Sarajevo:

salih-terza

– Ova godina mi nije bila ništa posebno. Uobičajena za ovo podneblje, koje se svodi samo na puko snalaženje. U njoj je bilo dosta priče, a malo ili nimalo akcije i djela. A o napretku je suvišno i govoriti. A 2017. će sigurno biti i gora. Više od dvadeset godina od rata je prošlo, a nista još nije kako treba. Samo obećanje, ludom radovanje.