BORILAČKI SPORTOVI

Ekspresni nokauti: Cro Cop za dvije minute osvojio Rizinov pojas (VIDEO)

Mirko Filipović fantastičan u Japanu

Redakcija

31.12.2016

Dvije ekspresne pobjede posljednjeg dana Rizinovog World Grand Prixa donijele su Mirku Filipoviću pobjednički pojas.

Prvo je sredio Estonca Baruta za manje od minute, a onda je u finalu nokautirao Iranca Aliakbarija za svega dvije minute borbe...

Iranac Amir Aliakbari bio je posljednja prepreka do pobjedničkog pojasa na Rizinovom World Grand Prixu.

U tri dana Mirko Filipović upisao je tri pobjede, sve prekidom, a nakon King Moa i Baruta, svladao je i Iranca.

Aliakbari je do finala sve mečeve dobio sudijskom odlukom, prolazio je kroz teške trenutke i u četvrtfinalu i u polufinalu dok je Filipović bez problema bilježio pobjede i čuvao energiju.

Finalni meč trajao je tek dvije minute, od početka se osjetio respekt Iranca prema Filipoviću i Aliakbari nije bio niti približno agresivan kao što je to bio u prošlim mečevima.

Filipović je čekao pravi trenutak i dočekao ga sredinom prve runde kada je pogodio u bradu Aliakbarija i poslao ga na tlo, Iranac se brzo pribrao i vratio na noge, ali uslijedila je nova serija koja je okončana prekidom i tehničkim nokautom.

Prije dolaska u Japan, Filipović je označio Aliakbarija kao jednog od glavnih favorita za osvajanje turnira, međutim Iranac protiv iskusnijeg protivnika slobodne borbe ipak nije imao šanse.

Povratak iz mirovine tako je dobro protekao za hrvatskog borca i jedino je šteta da nije došlo do borbe protiv Wanderleija Silve koji mu je prijetio od objave tog četvrtfinalnog para da bi se ipak ozlijedio i odustao od nastupa.

Godina je tako još jednom okončana Filipovićevim slavljem u Saitami, nešto što se kroz povijest već događalo.

Mirko je nakon meča uzeo mikrofon i uputio još jednu poruku na hrvatskom jeziku. 

- Hvala svima koji su mi dali podršku u Hrvatskoj. Veliki pozdrav mom Ivanu kojem želim posvetiti ovaj pojas. To je moja sreća i moj ponos. Filip je još premali da razumije što mu tata radi, Ivan to razumije i zato mu posvećujem ovaj pojas - kazao je Filipović. 

Pogledajte kako je izgledala finalna borba: