REGION

Premijer Crne Gore očekuje da Srbija izruči osumnjičene za terorizam

Prva konferencija za novinare

Redakcija

30.12.2016

Na svojoj prvoj konferenciji za novinare od kada je na premijerskoj funkciji naslijedio Mila Đukanovića, predsjednik crnogorske Vlade Duško Marković poručio je kako od državnih organa Srbije očekuje da Podgorici izruče trojicu njenih državljana koji se sumnjiče da su učestvovali u pripremama terorističkih napada u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra.

- Ono što je za očekivati je da nadležni pravosudni organi Srbije postupe u skladu sa našim zahtjevima. Ono što mogu da vam kažem, dok sam još bio ministar pravde mi smo bili veoma ažurni u isporučivanju crnogorskih gradjana po zahtjevu pravosudnih organa Srbije, za učinjena krivična djela na teritoriji Srbije. Zato vjerujem da će Srbija također u tom smislu postupiti i poštovati zahtjeva naših pravosudnih organa jer je to zajednički interes – kazao je Marković.

Premijer Marković, između ostalog, u sljedećoj godini ne očekuje bitniju promjena odnosa sa Washingtonom i Moskvom.

Optimista je da će doći do poboljšanja sve zategnutijih relacija sa Rusijom, dok istovremeno ne očekuje da će nova američka administracija sa Donaldom Trumpom na čelu, usporiti put Crne Gore ka članstvu u NATO.