VIJESTI

Abdićeve "ekskluzive“ su još jedan pucanj u prazno

Ratni zločinac promovirao knjigu

M. D.

28.12.2016

Osuđeni  ratni zločinac i aktuelni načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić promovirao  je danas u tom gradu knjigu "Od idola do ratnog zločinca i natrag“ . Promociji nije prisustvovala nijedna ozbiljna javna ličnost, ali se Abdić pobrinuo da zakupljenim autobusima doveze svoje pristalice.

I ovom prilikom zločinac se osvrnuo na tezu  o svojoj  nevinosti, koju nije dokazao na sudu, zbog čega je i osuđen prvo na 20, a onda pravosnažno na 15 godina robije. Interesantno je da  Abdić na promociji u potpunosti zanemario činjenicu da je stvorio konclogore gdje su ljudi ubijani i mučeni zbog čega je i osuđen.

- Ovo je prvo zakašnjela priča koju je on trebao ispričati prije 20 godina. Također, navodi da se radi o nekoj eskluzivi su smiješni, sve smo mi ovo slušali tokom suđenja i ova promocija je tragikomična i još jedan "pucanj u prazno“ –kazao je Admil Mulalić, nekadašnji Abdićev saradnik i bivši načelnik Velike Kladuše.

Koliko  je zločinac – načelnik van tokova dešavanja u BiH sam je potvrdio, kada je, govoreći o "Agrokomercu“, koji  i dalje smatra svojim privatnim vlasništvom, kritikovao Erdala Trhulja nazivajući ga ministrom u Vladi FBiH, iako je Trhulj već dvije godine u privatnom biznisu.