GLOBUS

Užas uživo: Policajci snimili vlastitu smrt

Jeziv video

Redakcija

26.12.2016

Bodycam, kamera koji nose policajci i koja snima njihovo ponašanje, snimila je posljednje trenutke dva policajca koji su lovili nasilnika.

Nicholas Smarr (25), policajac iz grada Americusa u Georgiji, ubijen je tokom javljanja na poziv o nasilju u porodici, piše Daily Mail.

Smarra, kao i njegovog policijskog partnera i najboljeg prijatelja Jodya Smitha (26), navodno je ubio Minquell Kennedy Lembrick (32).

Smith je umro u bolnici. Policija vjeruje kako je upucan u blizini Državnog sveučilišta Georgije, dok je pokušavao pružiti prvu pomoć svom pogođenom prijatelju, prenosi Net.

Kobna potjera

Snimka Smithove policijske kamere pokazuje Smarra kako prilazi kući u kojoj se nalazi Lembrick, otvara prednja vrata te ugleda 32-godišnjaka koji stoji na drugom kraju hodnika.

Lembrick je zatim izjurio iz kuće u stražje dvorište, a Smarr i Smith su krenuli za njim. Iz dvorišta su istrčali u uličicu i Smarr je počeo sustizati bjegunca. Zatim se čuju pucnji i snimka se prekida.

Policija je izbrisala ostatak videa navodeći kao razlog zakon koji zabranjuje objavljivanje snimke na kojoj neko umire.

Smarr je radio kako bi uštedio novac za putovanje u Disney World gdje je namjeravao zaprositi svoju djevojku Rachel Harrod, otkriveno je nakon njegove smrti.

Plan je namjeravao odletjeti u zabavni centar upravo na dan na koji je, umjesto toga, održan njegov sprovod.