VIJESTI

Vozači oprez: Smanjena vidljivost u pojedinim dijelovima, moguća poledica u višim područjima

Stanje na putevima u našoj zemlji

Redakcija

26.12.2016

Vozačima koji saobraćaju jutros skreće se pažnja na mjestimično smanjenu vidljivost na širem području Viteza, Kiseljaka, Doboja, Maglaja te zapadne krajeve zemlje i djelove kantona Sarajevo.

Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vozači se upozoravaju i na jake udare vjetra na putnom pravcu Drežnica- Mostar. Apeluje se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno. Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 20 minuta.
 
Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.  Izdvajamo putne pravce M-17 Žepče-Nemila, M-6 Čapljina-Studenci, M-18 Tuzla-Priboj i R-414 Turbe-Banja Luka.