VIJESTI

Drastično povećana frekvencija tramvaja u Sarajevu, policija ne kažnjava zbog Božića (VIDEO)

Nakon odluke vlasti u KS

(M.M./A.Ti.)

25.12.2016

Vlada Kantona Sarajevo jučer je donijela odluku da je od danas na snazi zabrana kretanja za vozila koja imaju paran broj, ali policajci ne kažnjavaju građane zbog Božića.

Kazne za sve učesnike u saobraćaju koji prekrše ovu zakonsku odredbu kreću se od 500 za fizička do 5.000 KM za pravna lica.

Kontaktirali smo MUP KS kako bi dobili informacije da li pripadnici MUP-a KS koji su na terenu kažnjavaju vozače.

- Nemamo tu informaciju. To znaju kolege na licu mjesta. Možda danas jer je Božić, najveći katolički praznik, pa policija ima razumijevanja za one koji ga slave - kazali su iz Operativnog centra MUP-a KS.

Policijske patrole koje smo zatekli na terenu su nam potvrdile da građane ne kažnjavaju zbog Božića, ali da će u narednim danima kazne biti propisivane.

Frekvencija tramvaja koji prevoze putnike je drastično povećana, a brojni građani danas koriste javni prevoz. Iako nema saobraćajne gužve, treba reći da je Sarajevo ponovo pod maglom te da je zagađenje na vrlo visokom nivou.

(Video: Mustafa Mulahuseinović)

(Video: Mustafa Mulahuseinović)

(Video: Mustafa Mulahuseinović)

Podsjećamo, u skladu s odlukom Vlade KS jutros od 7 sati zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija registarska oznaka završava brojevima 0, 2, 4, 6, 8, dok se već od ponoći zabrana odnosi na vozila s neparnim brojevima.