NOGOMET

Ronaldo prima nagrade, ali Messi je ove godine više zabijao

Statistika na strani Argentinca

Redakcija

24.12.2016

Cristiano Ronaldo možda je dobio Zlatnu loptu, a Luis Suarez Zlatnu kopačku, ali Lionel Messi ipak je bio taj koji je zabio najviše golova u 2016. godini...

Fudbalska kalendarska godina polako završava i vrijeme je za analize koje traju već sedmicama. Navijači Barcelone nikako se ne mogu pomiriti s tim što je Cristiano Ronaldo osvojio Zlatnu loptu, a ne Leo Messi.

Portugalac je možda osvojio nogometni Euro te Ligu prvaka, ali individualne brojke na kraju su ipak bile na strani Lionela.

Kad su postignuti golovi ove kalendarske godine u pitanju, Lionel Messi završio je s 51 iz 51 utakmice. Iza sebe je ostavio timskog kolegu Luisa Saureza koji je osvojio Zlatnu kopačku za prethodnu sezonu, ali ukupno je zabio 48 golova iz 49 utakmica. Cristiano Ronaldo s 42 gola iz 44 utakmice ostao je na trećem mjestu.

Tako je 29-godišnji Messi u sezoni u kojoj je doživio veliki šok s reprezentacijom Argentine koja je izgubila u finalu Copa Americe ipak pokazao da i dalje zabija više golova od svih, a sljedeće godine opet će biti glavni favorit za osvajanje individualnih i timskih nagrada.