NOGOMET

Porazi Sarajeva i Željezničara na početku turnira Asim Ferhatović Hase

Tradicionalni turnir

Fena

24.12.2016

Utakmice prvog kola 24. međunarodnog memorijalnog malonogometnog turnira "Asim Ferhatović Hase" odigrane su u maloj dvorani KSC Skenderija.

U grupi ''A'' ekipa Travnika je nakon utakmice s dosta preokreta pobijedila ekipu FK Željezničara sa 5:3, dok su Olimpic i Slavija odigrali meč bez pobjednika rezultatom 3:3.

Najzanimljiviji meč prvog kola u grupi ''B'' odigrale su ekipe FK Sarajevo i selekcije Austrije Wien, a pobjedu je odnijela selekcija Austrije Wien rezultatom 7:6.

''Bordo'' tim je vodio na poluvremenu s 2:1, a selekcija Austrije Wien je preokrenula meč u svoju korist početkom drugog poluvrmena. Gledaoci u Skenderiji su na ovom meču mogli vidjeti još dva preokreta u rezultatu, a pobjedu je na kraju odnijela selekcija Austrije Wien.

Drugi meč u grupi ''B'' odigrali su Mladost i Vratnik, a utakmica je završena bez pobjednika, rezultaom 3:3.

U drugom kolu turnira danas se sastaju:
- grupa A:
Željezničar - Slavija (18.00)
Travnik - Olimpic (19.00)

- grupa B:
Austria Wien - Mladost (16.00)
Vratnik - Sarajevo (17.00)

Utakmice trećeg kola na rasporedu su u nedjelju.

Pobjednici grupa igrat će u finalu, koje je na programu u nedjelju u 17.30 sati, dok će se za treće mjesto boriti drugoplasirane ekipe (16.30).

Tradicionalni turnir, koji organiziraju FK Vratnik i FK Sarajevo, igra se u znak sjećanja na jednog od najboljih bosanskohercegovačkih nogometaša svih vremena.