GLOBUS

Ratom opustošeni grad krije nezamislive i krvave zločine koji šokiraju cijeli svijet

Zlostavljanja, silovanja i ubijanja svakodnevna pojava

(Al. Ti.)

23.12.2016

Zlostavljanja, silovanja, masovna ubistva u Mosulu su svakodnevna pojava. Džihadisti gospodare ovim gradom i provode i “seksualni teror”.

Žene koje ih odbijaju bivaju pogubljene, a ovo su svjedočanstva nekolicine koja je uspjela da pobjegne iz zatočeništva.

– Pogriješila sam rekavši im da je moj suprug bio žrtva terorizma. Pretukli su me i zatvorili u prljavoj prostoriji punoj pacova i buba. Vezali su me lancima i neprestano silovali – priča žrtva ISIS-a, koja je umjesto prava na penziju pokojnog supruga ostala bez svega, s ožiljcima koji vjerovatno nikada neće potpuno zacijeliti.

Ona je zatrudnjela, a s obzirom da je udovica zbog straha se nije usudila da napusti Mosul.

– Udala sam se za pripadnika ISIS-a. Roditelji su me se odrekli, a djecu su mi oduzeli. Pune tri godine nisam vidjela nikoga od njih - priča žena koja je samo jedna od mnogih žrtava terorista ISIS-a.

U početku su im obećavali sva prava i zaštitu, a onda kada su preuzeli kontrolu sve se promijenilo, priča jedna 13-godišnjakinja. One koje odbiju brak s džihadistima brutalno ubijaju.

– Sanjala sam o nastavku školovanja, a onda su došli džihadisti i otac me je udao. Nismo to željeli, ali smo bili prisiljeni – kaže žrtva. Obje žene su uspjele da pobjegnu iz ruku ekstremista, ali brojne nisu bile njihove sreće. Uz konstantno zlostavljanje, javna smaknuća i silovanja ove žene žive u paklu.

Pogledajte video: