VIJESTI

Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama i do 50 metara

Informativni centar BIHAMK-a

Mi. K.

22.12.2016

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama i do 50 metara, a izdvajaju se magistralni putevi M-17 Konjic-Drežnica i M-15 Priluka-Glamoč-Mlinište. 

Zbog učestalih odrona skreće se pažnja na magistralne puteve:  M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf, M-5 Nević Polje-Kaonik, M-6.1 Mostar-Gnojnice, M-17 Konjic-Mostar i M-16.2 Prozor-Jablanica.  

Poledica se i ovoga jutra, zbog niskih temperatura, može očekivati na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetuje se opreznija vožnja, a posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno na putevima u BiH.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-4 Teslić-Kotor Varoš, M-19.3 Rogatica-Ustiprača, M-17 Nemila-Žepče, M-6 Čapljina-Studenci i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve M-5 u Bihaću, M-4 u Tuzli (naselje Stupine) i  M-6.1 u Mostaru i Tomislavgradu.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno, saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.