SPORT

Zmajevi nakon pobjede nad Finskom: Možemo preko Španije izboriti plasman na SP

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH izborila susret za peto mjesto

A. S.

21.12.2016

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH je danas u Turskoj na Eurobasketu demolirala danas Finsku (95:72), te će se sutra (četvrtak, 14.15 sati) boriti za peto mjesto na prvenstvu Evrope i plasman na Svjetsko prvenstvo.

Dominirao je Zmajevi u ovom meču, jer su već od početka druge četvrtine postavili stzvari na svoje mjesto i bez većih problema izborili “finale” za plasman na Mundobasket protiv Španije.

U duelima protiv Furije u prijateljskim mečevima naši košarkaši imaju omjer 1-1. Izgubili smo u Sarajevu, ali smo se revanširali u Vitezu.

Evo šta su kazali naši košarkaši nakon pobjede nad Finskom i šta očekuju od sutrašnjeg meča protiv Španije.

Sani Čampara:

- Ušli smo jako u utakmicu, to nam je donijelo rezultat. Nismo potcijenili protivnika, znali smo da je Finska nezgodan protivnik. Držali smo se čitavu utakmicu zajedno, igrali najjače što možemo i zasluženo smo pobijedili. Kada je u pitanju utakmica sa Španijom, naravno da smo spremni. Igrat ćemo protiv selekcije zemlje koja je u samo vrhu svjetskog sporta. Očekuje nas težak meč, ali mislim da imamo kvalitet, da znamo igrati košarku i da ćemo uspjeti osigurati vizu za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Darko Talić:

- Mislim da smo se uspjeli podići poslije jučerašnjeg poraza i hladne glave, smireno ući u današnju utakmicu. Mislim da smo dobro odradili posao, ispunili smo sve zadatke. Sada se okrećemo sutrašnjem meču protiv Španije, koja je kvalitetna ekipa s odličnim pojedincima. Odradit ćemo skauting, pogledati kako igraju i nadam se najboljem rezultatu. Možemo izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, to nam je svima cilj.

Sandro Antunović:

- Protiv Finaca je na početku bila veoma tvrda utakmica, a na kraju smo ušli u naš ritam i prelomili utakmicu. Finci su za nas uvijek neugodan protivnik, ali ispoštovali smo dogovor, odradili ono što se od nas očekivalo na najbolji način. Kada su u pitanju Španci, uvijek su jaki. Ove godine imaju dosta jakih pojedinaca, koje moramo pokušati da zaustavimo. Ukoliko odigramo kao danas i budemo se držali naše igre i onoga što trener traži od nas, možemo ostvariti naš cilj i plasirati se na Svjetsko prvenstvo.